úterý 15. září 2015

Letos už jsme začátek školního roku prošvihli... Jak se připravit na školní rok 2016/2017, abychom ho ve zdraví přežili?














Jako každý rok mají žáci a studenti základních a středních škol hlavní prázdniny, které trvají 2 měsíce. Toto období bývá nejklidnější hlavně pro pracující lidi, kteří nemusí strávit spoustu svého času čekáním v obrovských frontách a zároveň rodiče ušetří peníze. Září je jedním z finančně nejnáročnějších měsíců v roce. Začátek školního roku nám každoročně přináší stres, dlouhé čekání a hlavně rychlý úbyt peněz z naší peněženky. Níže uvidíte výčet nejčastějších investic.



Čeho by se lidé měli vyvarovat, na co si dát pozor a jak nejvíce ušetřit?


- Školní pomůcky by se měly kupovat postupně během prázdnin, aby toho nebylo najednou moc. Všichni to nechávají na poslední chvíli a věci kupují těsně před začátkem školního roku, dokonce až v prvních dnech školy.
- Lidé kupují drahé učebnice v obchodech, přitom mohou zajít do antikvariátu a učebnice seženou o mnoho levněji. Ušetří tak peníze na jiné pomůcky.
- Nabíjení opencard také spousta lidí nechá až na 1. září, a tak se tvoří velké fronty a čekáním v nich strávíme mnoho času.
- Dalším placením jsou "kroužky", na které chodí děti na základních školách, mezi ně patří například zpěv, keramika, sportovní hry atd. Studenti se také určitě něčemu věnují, avšak to jsou většinou mimoškolní aktivity, které bývají mnohdy mnohem dražší než kroužky na základních školách.


Ušetřit se dá použitím slevové karty (ISIC), kterou si studenti středních a vysokých škol mohou vyřídit na vlastní škole.
Rodiče by si měli uvědomit, co jejich děti opravdu potřebují, aby zbytečně nekupovali hromadu věcí, které děti ani nevyužijí!
 Smělíková Klára, Vokurková Sabina

Žádné komentáře:

Okomentovat