středa 1. dubna 2015

Rockový nářez v (ne)štastný den


Pátek třináctého se v pražském klubu Rock Café nesl ve znamení hudby, a to především slovenské, protože do naší matičky stověžaté zavítali The Paranoid se svým zbrusu novým jarním turné „ANJELI SPIA TOUR 2015“, pojmenovaným dle písně z loni vydaného alba, a předkapelou From Our Hands.
Jelikož měl koncert odstartovat v osm hodin, čas otevření klubu byl tedy stanoven na 19:00 a už hodnou chvíli před tímto časem se vytvořila přes celou chodbu vedoucí do klubu dlouhá fronta, kterou jsem však poctivě vystála. Na jejím konci jsem si nechala od samotného manažera TP na pravačku nalepit papírový náramek s designem ANJELI SPIA TOUR, odložila si kabát do šaty a jala se čekat druhou frontu, která se začala tvořit před dveřmi místnosti s pódiem, kde ještě zkoušela první předkapela.
            Chvilku před osmou nás pustili dovnitř a já si v klidu zabrala místo uprostřed asi ve třetí řadě. První předkapela byla ryze českého původu – Sleazy RoXxX, hrající dle svých slov „pravý rock and rolll“. Já musím dodat, že jsem o nich do té doby neslyšela a nadále se v tom nic nezmění, jejich prostým a syrovým podáním mě nezaujali.
            Naopak velice příjemným překvapením se stali slovenští From Our Hands, milí kluci, kteří si na pódiu vybalili svoje věci, provedli rychlou zvukovku a dali se do díla. Chtěla bych zmínit, že atmosféra byla už od začátku koncertu velmi dobrá a fanoušci na kapely reagovali – skákali, tleskali, házeli hlavami,… - zřejmě v očekávání hlavních hvězd večera, ale FOH je dokázali dostat přesně do toho správného „varu“ a snažili se co nejlépe připravit pole pro TP.
           
   The Paranoid nastoupili na svá místa s trochu větším zpožděním asi ve čtvrt na jedenáct a dav začal šílet. Klub doslova praskal ve švech (později jsem se dozvěděla, že tam bylo skoro 400 lidí!) a za až neskutečné podpory zdejšího publika odehrála tato skupinka z okolí Nitry svůj playlist obsahující 17 písní (!) – tedy přes hodinu hudby a divoké show.
Pro fanoušky to byl kvalitní nadstandard, pro náhodné kolemjdoucí, kteří si jen tak odskočili se zabavit, si myslím, že více než slušný zážitek.
The Paranoid Prahu rozpohybovali a fanoušci skandovali o přídavky ještě několik minut po skončení koncertu. I samotní TP nezůstali k této akci lhostejní a na své oficiální facebookové stránce vzkázali: ,,PRAHA boli ste vážne úžasní, ďakujeme moc !!!“ a na události koncertu: „Boli ste super mega power šupa Praha J ĎAKUJEME Igor Belaj, Roman Birkuš, Patrik Sýkora, Miloš Zaujec“.
O akci je možné mluvit jen v superlativech a doufejme, že sem The Paranoid opět co nejdříve zavítají.
Kristýna Panešová
3. B

Žádné komentáře:

Okomentovat