sobota 22. listopadu 2014

Boom ve fitness

V dnešní hektické době plné nezdravých jídel z fastfoodů a nedostatku času je celkem normální, že se řeší jak se dožít vysokého věku, mít krásné tělo, hezkou pleť a být sám se sebou spokojený. Poslední dobou je velkým trendem chodit do fitka. Lidé začínají cvičit, řeší co jíst, kolik má co kalorií a jak rychle to na nich bude vidět..
 Jenže je problém, že většina z těch x lidí netuší a nechtějí si přiznat, že cvičení a ta těžká práce za vysněnou postavou je dlouhá cesta plná potu, dřiny a odříkání. Já chodím cvičit do fitka taky, můj věrný parťák je už od začátku moje mamka, ale chodíme tam už skoro rok a pro mě to je momentálně místo kam si chodím odpočinout, nabrat novou energii a uvolnit se a samozřejmě si dát pořádně do těla, ale mám to tam prostě ráda a jsou tam fajn lidé. Když se tak občas rozhlídnu po tom našem fitku a těch lidech co tam chodí a vidíte ty samé tváře ale už úplně jiné tělo, říkáte si, že to má cenu a ono vážně má, ale musíte u toho vydržet. Lidé by měli vědět, že zdravý nebo aspoň zdravější životní styl prodlužuje život a to celkem o dost, zlepšuje imunitu, odolnost organismu proti různým běžným chřipkám, také jistě známý fakt, že cvičení vyplavuje hormony a tak lidé co cvičí jsou šťastnější.
V dnešní době je několik druhů fitness center a snad v každém z nich je skupina trenérů, kteří vám pomohou a poradí. Je možno si trenéra na několik hodin osobních tréninků předplatit a nebo je již v ceně vstupného. Trenér vám poradí jak začínat se správným cvičením, pokud s tím nemáte žádné zkušenosti, pomůže vám s jídelníčkem, zjistí a pomůže vám od banalit jako je třeba bolet zad a kloubů a zjistí proč vás bolí a jak se té bolesti zbavit. Naučí vás správně cvičit, správně se stravovat a tak dále..
Jak jistě víte, na internetu létají články a různé výzvy jako třeba 30. denní výzva na zadeček a nebo na bříško. Jenže v tomto cvičení je problém, že člověk to cvičí v klidu doma sám, nemusí se před nikým stydět, ale cvičí to dost často špatně a tím si zničí kolena a druhý den se nemůže hnout,  ne z důvodu, že udělal 300 dřepů, ale že, si třeba natrhl šlachu což se třeba hned tak nepozná..A je z toho potom problém větší než jste myslely. Návštěva fitka se doporučuje individuálně na typu člověka, ale většinou je to 3-4x týdně aby to mělo nějaký efekt. Když se bavím o tom efektu, efekt se projeví nejdříve až tak za 2 lépe 3 měsíce pravidelné dřiny. Výhoda tady na tom čekání na výsledky je, že když se objeví, už nezmizí nebo aspoň ne tak rychle jako při rychlém hubnutí tím, že držíte hladovku, což je ten nejhorší způsob..
Pro stydlivé ženy a dívky je na trhu nový druh fitness a to posilovna jen pro ženy. Mužům je zde vstup zakázán, což pro velmi žen je příjemné zjištění. Ne každá žena či dívka co se stydí chce hned cvičit v bandě chlapů a tak je tu alternativa ve formě fitka pro ženy. Stačí si sednout k internetu a zadat fitness pro ženy a vyjede vám mnoho odkazů. Stačí se podívat a najdete jich mnoho po celé Praze i okolí. Všem co chtějí začít pracovat na své postavě, lepší psychické kondici a dobré náladě, bych doporučila navštívit nejbližší fitness centrum v okolí domova, překonat ten strach z první návštěvy a zkusit to, vážně se není čeho bát. Přeji hodně štěstí s novým začátkem. J
Dominika Vrátná, 3.C

Žádné komentáře:

Okomentovat