středa 22. října 2014

Karlův most aneb statistika toho, kolik lidí je ochotno si s vámi pořídit "selfie"

V rámci předmětu Mediální a jazykové kultury nám byl uložen úkol, abychom vymysleli nějaké téma na fotoreportáž.
Nás v tu dobu nenapadlo nic příhodnějšího, než se pokusit o amatérskou statistiku toho, kolik lidí se s vámi vyfotí, když na ně zničehonic zpoza Karlova mostu vybafnete. 
Nejdřív jsme se "hádali", kdo jako první osloví onoho vyvoleného, v konečném výsledku jsme se však zapojili zcela všichni.

Někteří se tvářili značně nedůvěřivě, jiní nápad naopak vřele přijali, přestože pak k našemu zklamání řekli, že nechtějí být nikde uveřejněni, takže máme ve výsledku o značný kus fotografického materiálu méně, ale doufám, že se vám i tak náš nápad bude líbit.
 
Možná to bylo tím počínajícím podzimem či se sešla taková shoda náhod, že jsme se při této fotografické misi setkali jen s pramálo jedinci oplývajícími dobrou náladou. Možná, že se nás prostě jen báli. A možná, že se nedokážeme už tolik bavit a být schopni pouliční recese jako dřív.
  

Ale jak to celé vůbec začalo? Sraz jsme měli kolem dvanácté hodiny, přičemž na fotografování jsme měli cca hodinu a půl. Z Resslovy ulice jsme došli pěšky až na Karlův most, kde jsme dostali rozchod. Skupinky se rozutekly na všechny strany a my nebyli výjimkou. Vyhlíželi jsme potenciální oběti a pomalu se připravovali na odmítnutí. Při hledání vhodných kandidátů jsme zároveň vyfotili i pouliční hudebníky a Karlův most v celé své kráse, obklopený množstvím turistů. 

Během pár minut došlo k prvním konfrontacím, povětšinou úspěšným, jenže postupně se to začalo zhoršovat a skoro nikdo se již fotit nechtěl. Nevyfotil se s námi jediný Čech, zato však spousta cizinců. Po marném uhánění jsme se odebrali k místu srazu a poté si to zamířili přímo domů, se získanou zkušeností navíc.


 Milé turistky a my.


 

Chlapci chtěli sólo fotografii.



David si našel novou kamarádku.


 Milé cizinky.


Vypadá to, že se jim v Praze líbilo.


 Pouliční hudebníci v akci.


 Karlův most v jeho celé kráse.




Mikaela Rotaru, David Svoboda, Petr Musil, Jaroslav Štola


Žádné komentáře:

Okomentovat