středa 17. září 2014

Resslovka ve Francii

V prvním zářijovém týdnu se žáci ČAO podívali do jednoho z nejkrásnějších měst Evropy, kterým nebylo žádné jiné než Paříž. První den jsme se od brzkého rána věnovali nejstarší části Paříže, kterou je ostrov Île de la Cité, kde jsme viděli také katedrálu Notre Dame. Po návštěvě katedrály jsme šli relaxovat do Lucemburské zahrady. Následně jsme se jeli ubytovat a připravit na následující den.

Druhý den byl věnován tomu nejdůležitějšímu – EIFFELOVĚ VĚŽI. Strávili jsme u ní půl dne, kdy jsme mohli vystoupat na vrchol věže a také pořídit pár pěkných fotografií. Naší další zastávkou byla moderní obchodní čtvrť La Défense. Tam jsme se podívali do velkého obchodního centra „Les Quatre Temps.“

Nevěnovali jsme se jen Paříži. Ve středu jsme se jeli podívat do normandského městečka Étretat sousedícího s kanálem La Manche. Při cestě zpět do Paříže jsme se krátce zastavili ve městě Rouen.

Další den byl pro nás více vědomostní, navštívili jsme různá muzea a galerie. Nejprve jsme se vydali na návštěvu Musée d'Orsay, ve kterém jsme viděli spoustu zajímavých obrazů. Poté jsme navštívili Rodinovo muzeum, kde jsme obdivovali sochy tohoto umělce. A na závěr jsme se podívali do Invalidovny, kde jsme se poklonili hrobce Napoleona Bonaparteho. Abychom celý den nevěnovali jen umění, v závěru jsme navštívili bulvár Champs-Élysées, kde jsme mimo obchodů viděli i Vítězný oblouk.

Předposlední den jsme se podívali do muzea Louvre, kde jsme obdivovali sochy a obrazy (zejména Monu Lisu). Po vyčerpávající procházce muzeem jsme se přesunuli na Montmartre s kostelem Sacré-Coeur. Nezapomněli jsme samozřejmě na Moulin Rouge a známý bulvár Rochechouart.

Při návštěvě Paříže nesmíme opomenout zámek ve Versailles, na který jsme se jeli podívat poslední den. Čas jsme věnovali interiéru a také exteriéru zámku. Několik hodin jsme strávili v zámeckých zahradách, kde jsme viděli několik fontán. Zlatým hřebem našeho výletu do Francie byla noční projížďka lodí Bateaux Mouches po Seině.

Za tento týden s nezapomenutelnou atmosférou bychom chtěli poděkovat profesorkám Marcele Kostohryzové, Zoře Herzové, Mileně Procházkové a Zdeně Wittlerové. Budeme se těšit na další zahraniční zájezdy pořádané naší školou, rozhodně stojí za to!

Robert Herink, 3. F
 

profesorky Z. Wittlerová, M. Kostohryzová, M. Procházková a Z. Herzová

skupina studentů v La Défense

studenti 3. F u moderní fontány

studenti na lodi Bateaux Mouches
 

Žádné komentáře:

Okomentovat