čtvrtek 18. září 2014

Dovolená na letišti

Španělsko je skvělá volba pro trávení letní dovolené, avšak nám se tento výběr stal osudným. Problém nespočíval v místě příletu, ale ve výběru cestovní kanceláře. Už třetím rokem jsme se vydali do prázdninového centra poblíž Valencie. Předchozí roky se nám zde líbilo, tak nebyl důvod se nenavrátit i potřetí. 
V den odletu se nestalo nic zvláštního. Pražské letiště jsme opustili okolo 6 hodiny ranní a do Valencie jsme přiletěli kolem osmé. K příjemnému překvapení všech účastníků naší výpravy, proběhlo vše v naprostém pořádku. Následoval už jen transfer z letiště, se kterým v předchozích letech nebyly nejmenší problémy. Ovšem tento rok se stal osudným.
Opustili jsme příletovou halu a zamířili jsme k místu, kde na nás mělo čekat auto, které by nás zavezlo do místa našeho pobytu. Před pár hodinami jsme netušili, jaké překvapení nás čeká. Auto, které mělo být připraveno pro náš převoz, nebylo k nalezení. Následovalo nekonečné čekání. Hodina, dvě, tři. Samozřejmě jsme použili telefon a snažili se spojit s paní „Alenkou“, která náš převoz zařizovala. Ta bohužel nebyla k zastižení. Plni strachu a úzkosti jsme se spojili s cestovní kanceláří, ale bohužel ani ta nebyla schopna vysvětlit, kde již dříve zmiňovaná paní je.
Bylo nutné položit si otázku: „Co teď?“. Nebylo možné se vyhnout komunikaci s krajany. Vydala jsem se tedy za místními taxikáři a položila jim otázku, kolik by stál náš převoz z letiště do hotelu. Laskavý muž mi sdělil, že cesta tam i zpět by stála 240 Euro. Což není zrovna málo peněz, za předpokladu, že vás tíží myšlenka, že vám tyto peníze už nikdo nevrátí.

V době, kdy už si všichni mysleli, že budeme trávit dovolenou na letišti, paní Alenka zvedla telefon a bylo vyhráno. Následovala další hodina čekání. Vysvětlení pro tento incident bylo jednoduché, paní Alenka zapomněla na náš přílet. Jako odškodné nám byly poskytnuty určité slevy a výlet zdarma do blízkého města, který se však neuskutečnil z důvodu rozbitého auta paní Alenky. No co víc si přát! 

                                                                                                                              Klára Nollová 4.C

Žádné komentáře:

Okomentovat