pondělí 28. dubna 2014


Proč milujeme déšť?

Jak jistě víte, je začátek jara a s ním přichází i období dešťů a bouřek. Mnozí z nás se bouřek bojí ale někteří také déšť milují a dokázali by strávit hodiny v "čerstvém" dešti.  Řeč je o voňavém, osvěžujícím jarním nebo letním deštíku. Ten je prostě báječný. A ty důvody, proč je tomu tak?
Voní jako nic na světě. Když začne pršet, déšť spláchne špínu z ulic a rázem se všechno vyvoní. Vědci přišli na to, že se ze země uvolňují speciální látky, které nám voní. Je ale celkem jedno, čím to je, každopádně dešťovou vůni má většina z nás spojenou s dětstvím, a i když se výrobci parfémů opravdu snaží, zatím se jim nepodařilo ji ani napodobit.
Funguje jako elixír mládí. Dešťová voda je opravdu ideální na čištění, osvěžení a rozjasnění pleti. Neobsahuje totiž žádný chlor ani příměsi, je měkká a naše pokožka ji skvěle snáší.
Díky němu můžeme být v klidu. Déšť nás tak nějak přinutí zalézt domů, přestat spěchat a trochu se uklidnit. Nejlepší je zalézt pod peřinu s nějakou knížkou nebo sledovat nějaký film. Když venku leje je nejlepší relax.
Déšť v nás ale vyvolává mnohdy smutek. nebo spíš nostalgii a jemný splín. A kdy jindy je dobré udělat si smutnou chvilku, zavzpomínat si na minulost než když z nebe padají provazy vody. Déšť má ale jednu velkou nevýhodu. Když jste venku a nemáte se kam schovat, úplně vám dokáže
 zničit účes. !!!!!

                                                                                 Grauová Dagmar 3.B

Žádné komentáře:

Okomentovat