pondělí 28. dubna 2014

Léto + plavky = DIETA

Popularita diet roste rok od roku. Média nám neustále přinášejí zaručené návody, celebrity se svěřují s vlastními metodami, jak být štíhlá takřka bez starostí - stačí jen dodržovat zaručenou vědeckou metodu. Tady jsou ty nejznámější:

 

Atkinsova dieta

Je zaručeně vědecká metoda, jak přepnout metabolizmus ze spalování uhlohydrátů na spalování tuků
ANO: maso, maso, maso, ryby, zvláště ty tučné, tučné sýry, a trochu zeleniny pro zajištění vůbec nějaké stolice.
NE: jakékoli jiné zdroje energie než tuky. Musíte svůj organizmus DONUTIT přejít na spalování tuků (s těmi dodanými zvnějšku pak bude spotřebovávat i ty vlastní, kolem boků a v břiše), nesmíte mu dát možnost si z čehokoli vyrobit glukózu.

Výhody: možná se tímto způsobem dá opravdu zhubnout.
Nevýhody: totální ochablost z latentní hypoglykémie. Hubnutí nastává především odvodněním organizmu a posléze trvalým nechutenstvím.
Základní zásadou této diety je tvrzení „jezte tuk a ztratíte tuk“ Spočívá v tom, že dodáváte organismu velmi vysoké množství tuků a bílkovin při současném omezení sacharidů na minimum. Zásady této diety vyplývají z přesvědčení, že se netloustne prostřednictvím tuků, nýbrž cukrů a omezení sacharidů má přinutit organismus ke spalování tuků. Dieta ovlivňuje způsob činnosti látkové přeměny a okyseluje krev, což výsledně vede k menšímu pocitu hladu.


Hollywoodská 48 hodinová zázračná dieta

Tajná formule setrvávající z ovocných šťáv a dření s dodatkem vitamínů a minerálů má způsobit, že po dvou dnech ztratíte 3kg tuku.

Výhody: koupíte-li si několik lahví džusu s multivitamínem po 800,-Kč, nemůžete ty peníze utratit za bůček a za zmrzlinu.
Nevýhody: Co při této dietě skutečně můžete ztratit? Hodně vody a trochu svalové hmoty. Vodu zase načerpáte, takže se váhový výkyv vyrovná. Místo svalové hmoty, pokud nebudete cvičit, vám naroste sádlo.

Osmihodinová dieta

Novým hitem v Americe je dieta, jež se nazývá osmihodinová dieta a je založena na zajímavém principu - jí se pouze osm hodin denně. Tato dieta se řídí knihou, která se jmenuje Osmihodinová dieta (The 8 Hour Diet) a napsal ji David Zinczenko a Peter Moore.
Proč jíst jen 8 hodin denně?
Hlavním důvodem, proč se má jíst jen 8 hodin denně, je ten, že lidé jsou obézní kvůli nadměrnému příjmu potravy od rána až do chvíle, kdy jdou spát. Zatímco, když budete jíst pouze 8 denně, tělo bude mít dostatek času na to, aby dané pokrmy zpracovalo a vy nebudete přibírat. Tato osmihodinová dieta se testovala na 2 000 dobrovolnících, kteří doopravdy zhubli.




                                                                                                                   Šmejkalová 3.D

Žádné komentáře:

Okomentovat