pondělí 28. dubna 2014

Hudební sprška a mnoho světýlek

Něco málo na úvod vzniku hudebních kapek

Křižíkova fontána je jednou z největších pozoruhodností Výstaviště. Koncem minulého století František Křižík zkonstruoval a zrealizoval světelnou fontánu. Bylo to u příležitosti jubilejní zemské výstavy v roce 1891. Fontána se stala klenotem výstavy a spolu s Průmyslovým palácem ztělesňovala ducha doby, vládu železa a nástup elektřiny. Její současná podoba vychází z rekonstrukce uskutečněné o sto let později.
 
Křižíkova fontána je bez nadsázky evropským unikátem. Efekt její produkce zajišťuje množství vodních okruhů, ovládaných 49 čerpadly a zakončených téměř 3000 trysek. Barevné efekty vytváří 1248 podvodních reflektorů široké škály barev, které umocňují zážitek zejména z nočních produkcí fontány.

K dalším zajímavostem patří, že rozvod vody nerezovým potrubím měří přes dva kilometry. Ozvučení zabezpečuje 55 elektroakustických zářičů. Program fontány je řízen počítačem. Přilehlé stěny okolních pavilonů tvoří amfiteátr pro více než 6 000 diváků.

Večery u Křižíkovy fontány

Nemáte program na večer? Ale rádi byste si vyšli na nějakou zajímavou akci? Mám pro Vás návrh. Křižíkova fontána pořádá večery s programem.
Kdy? Vždy od 20:00 a každé představení trvá přibližně 40 minut. (Za jeden večer se stihnou až 3 představení, které začínají vždy v celou hodinu)
Kde? Křižíkova fontána, Výstaviště Praha - Holešovice
Cena 220 Kč
Agentura Orfeus rok co rok připravuje vodní a světelná show na nejkrásnější melodie klasiků vážné
hudby a popových hvězd i unikátní původní scénické projekty. Efekty s hudbou klasických i moderních skladatelů se staly hlubokým zážitkem pro návštěvníky z mnoha zemí. Za divácky nejpřitažlivější akci byla agentuře Orfeus opakovaně udělena výroční cena SISYFOS.

Nejzajímavější vystoupení, které nás čeká, pod názvem MAMMA MIA, se bude konat 2.5. od 21:00
Na co se můžete těšit? Budete si moci vychutnat všechny hity z tohoto muzikálu v originálním znění a to ještě pod atmosférou večera a osvícením Křižíkovy fontány.

Tak na nic nečekejte a užijte si společně třeba se svými přáteli příjemný večer.

Více informací se dočtete přímo na stránkách Křižíkovy fontány - http://www.krizikovafontana.cz/cz

Barbora Kotyzová,  3. D

Žádné komentáře:

Okomentovat