čtvrtek 27. března 2014

Aktuálně na Resslovce, aneb od studenta pro studenta - březen 2014

Milí spolužáci, opět vám přináším pár nových aktualit ze světa školy.  Jak se postupně mění počasí, tak i dění na naší škole. :) Přeji příjemné čtení!





 Únor nám přinesl jarní prázdniny, a tudíž jsme tedy byli svědkem pomalého restartu do světa učení. Někteří pro jistotu do školy od té doby nedorazili vůbec. Žáci jsou čím dál tím víc „vyčvachtlí“ a aktuální počasí tomu ještě přidává. Snad už s příchozím jarem a příjemným klimatem přijde nová motivace a možná i nějaký odpočinek s jedničkou z písemky. :-)
Již zítra je 28.3., dlouho očekávaný den pro všechny maturanty, ale i ostatní příznivce společenských událostí. Jako každý rok se mnoho studentů pro jistotu pár dní před plesem nedostavilo do školy, aby načerpalo síly a pak jako dávní fénixové vstali z popela a zjevili se na plese. Tentokrát není after party v Karlových lázních, ale v Lávce, která je prakticky „ve Vltavě“, takže snad se mnoho šťastných ošerpovaných neutopí. :-)
Na naší škole se každým dnem záhadně objevují noví lidé a naopak ti staří a známí jsou snad všude. Určitě se vám často stává, že se procházíte po škole a vídáte lidi, které jste nikdy předtím neviděli. Některým studentům se dokonce stává, že objevují nové lidi ve vlastní třídě! Co je tajemstvím této velké záhady? Mění si snad tito lidé vzhled, anebo je ve sklepení speciální portál, kde se neustále tvoří noví studenti? Zkuste se zamyslet a občas se podívat kolem sebe, jsou všude!
Nedávno jsem zaslechla, že ještě když naše obchodní akademie nebyla obchodní akademií, byla v prostorách naší školy zřízena márnice. Tyto prostory byly konkrétně na místě, kde se nachází učebna 002. Žáci studující v této učebně si opravdu velmi často stěžují na chlad a zimu. Třída se také nedá pořádně vytopit a nikdy sem nesvítí slunce. Sama jsem se snažila tuto informaci vyhledat na internetu, avšak nic jsem nenašla. Profesoři, kterých jsem se zeptala, však nevědí, co tu vlastně předtím bylo. Jak to tedy s naší školní márnící opravdu je? Jedno vím jistě, do té třídy už mě asi nikdo nedostane.
Naše studentky Zuzka Kovaříková a Anička Ehrenbergerová za mnou dnes přišly s informací, že posledních pár týdnů učebna 207 zvláštně zapáchá. Samy mají pocit, že se v této třídě někde ukrývají kedlubny, protože zápach připomíná právě tuto zeleninu. Nejhorší na tom všem je, že během hodiny si na tento zápach zvyknete a pak ho ani necítíte! Jednoho dne byla třída 3.B evakuována přímo z hodiny, v důsledku nesnesitelného smradu. Incident byl na místě prověřen paní ředitelkou, která usoudila, že v tomhle se opravdu nedá být. Pěstovat u nás na škole kedlubny? Jako vážně? :D

Příjemný začátek jara vám přeje vaše redaktorka Kelly :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat