čtvrtek 9. ledna 2014

Žít, či nežít - to je, oč tu běží!!!

           Ve čtvrtek 5.10. jsme se vydali s Mediální a jazykovou kulturou na exkurzi do Mladé fronty, jejíž sídlo se nachází na Smíchově. Byla to dlouho očekávaná událost, proto jsme byli všichni zvědaví, jak to bude vypadat. Cestou si někteří z nás koupili kávu, neboť byl velmi chladný den.
Na recepci si pro nás přišla jedna z redaktorek, aby nám ukázala, jak to v takové novinové redakci „chodí“. Měli jsme jedinečnou možnost vidět, jakým způsobem jsou rozdělená jednotlivá oddělení Mladé fronty. Naše průvodkyně byla velmi milá a při každé příležitosti se nám snažila exkurzi obohatit o osobní zážitky. Systém rozmístění byl velmi důmyslný, neboť oddělení, která byla nějakým způsobem pracovně propojena, se nacházela u sebe. Při procházení areálu jsme dokonce potkali člověka, který měl právě dovolenou, ale protože si potřeboval připravit nějaké materiály, byl i přesto v práci.
V druhé části exkurze se k nám přidal zástupce šéfa sportovního oddělení, který exkurzi okořenil o vtipné historky z života v Mladé frontě. Exkurzi vedl velice zajímavým způsobem. Všechny naše dotazy okamžitě směroval zpět k nám nebo chtěl vědět, co si o námi nastíněném problému myslíme my. Dozvěděli jsme se mnoho nových informací o životě novináře, který není zrovna jednoduchý. Jen málokdo ví, že pokud se stane nějaká zásadní událost, nezáleží na tom, kde jste a co děláte, musíte okamžitě běžet napsat článek!
Myslím si, že být novinářem není lehká práce a můžou ji dělat pouze lidé, kteří jsou ochotni obětovat svůj čas ve prospěch novin nebo časopisu, protože toto zaměstnání velice zásadně ovlivní soukromý život člověka.
 

 

Lucie Hrušková


Žádné komentáře:

Okomentovat