čtvrtek 30. ledna 2014

Od nového pololetí se začnu učit, slibuju, mami a tati!


 

Tak co bude na vízo? No, já ještě nevím, snad .. Dost pravděpodobně jedna z nejčastějších otázek posledních týdnů, kterou slyšíme ze všech stran. Určitě každý z vás ví, o čem přesně mluvím. Celé pololetí je člověk úplně v pohodě, sem tam nepřijde, jedna dvě pětky ho nezabijí, "bakaláře" pomalu ani neotevře.

Tohle celé se ale začátkem ledna skoro u všech studentů změní, protože učitelé i rodiče straší tím, že neustále opakují věty typu pololetí se blíží, za chvíli je vysvědčení, tak něco dělej. My jsme z toho pak akorát nervózní, zjišťujeme, jak na tom vlastně jsme a co všechno bychom měli udělat, aby se na vysvědčení neobjevily žádné špatné známky.

 Konkrétně třeba u nás se v měsíci lednu začalo objevovat více a více žáků na všech hodinách, a když jste se jich zeptali, ale co ty tady děláš, dlouho jsem tě neviděl, odpověď byla vždy jasná - no jo,  ABSENCE. Jenže kdyby to skončilo jen u toho, že žáci začali pravidelně chodit do hodin, ale navíc jste je  potkávali ve 13:45 před kabinety různých profesorů se slovy - jdu si dopsat test, mám tam "enko" a chci "bejt klasifikovanej".

Celé pololetí člověk v klidu přišel domů a začal třeba dělat něco na počítači, kluci hráli hojně fifu, ale i tohle se posledních pár dní před vysvědčením u nás změnilo. Kluci už nehráli fifu, kluci přidávali příspěvky do třídní skupiny na facebook - nemáte někdo zápisky z eka, kdy píšeme matiku, co v tom testu bude? Zbytek, co měl vše dopsáno, seděl u bakalářů a počítal průměry - co by mi asi vyšlo, kdybych dostal čtyřku, sakra, to bych měl čtyřku na vízo, to mě naši zabijou, musím to napsat nejhůř na trojku a tak dále a tak dále ..

Klasifikace uzavřená, všichni kromě několika jedinců jsou spokojeni a každý si řekne, no, tohle pololetí začnu jinak, žádné zbytečné pětky, budu se učit. Vsadím se o cokoliv, že i přesto příští pololetí proběhne stejně jako to současné a všechno začneme hrotit v posledních týdnech J

Kovaříková Zuzana 3.B

Žádné komentáře:

Okomentovat