pondělí 20. ledna 2014

Lehké jogurtové lívanečky

Ingredience: 
400 g hustého bílého jogurtu
200 g hrubé mouky
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
špetku soli
podle potřeby trochu mléka
olej na smažení

Postup: V míse smíchejte jogurt, hrubou mouku prosátou s kypřicím práškem, vajíčka a sůl. Množství mouky tak trochu závisí na jogurtu, který použijete – čím je řidší, tím více mouky budete muset přisypat. Podle potřeby těsto můžete naopak trochu rozředit 2–3 lžícemi mléka. Na pánvi nebo lívanečníku rozpalte kapku oleje a lívance na něm z obou stran osmažte a můžete nandavat na talíř!
Podávat je můžete s ovocným jogurtem, bílým jogurtem a ovocem nebo třeba jen obalené ve vanilkovém či skořicovém cukru. Tady už můžete nechat pracovat svou fantazii a chutě.

Vošická, 4.C

Žádné komentáře:

Okomentovat