čtvrtek 9. ledna 2014

Další akce? ANO!


 V pondělí 9.12. jsme se v rámci semináře Mediální a jazyková kultura opět vydali do terénu zkoumat nové možnosti a nabírat cenné zkušenosti. Navštívili jsme totiž jako žáci čtvrtého ročníku naší školy, spolu s žáky třetího ročníku, kteří nás doplnili do počtu, Vyšší odbornou školu publicistiky.

Přednáškou nás prováděl zkušený profesor a řečník, tudíž byl jeho výklad podaný  velmi profesionálně,  zajímavě a zábavně. Jako téma přednášky jsme si z nabízených možností vybrali „Jak reklama prodává“. Téma jako takové nám bylo velmi hezky interpretováno, jak z pohledu teorie, tak z pohledu praxe. Pan profesor nás aktivně zapojoval do svého výkladu, ukázal nám spoustu typových reklam na dané téma a výklad ukončil stručnými a obecnými informacemi o škole.

Když byla přednáška panem profesorem ukončena, provedl nás ještě po budově, tudíž jsme měli možnost vidět náhravací studia i některé učebny, které slouží k výuce. Dokonce nám předvedl, jak se různé nahrávky zkracují, přetvářejí a  jak vůbec vzniká veškerá praktická práce studentů.

Tato akce byla velmi poučná. Obohatila nás o informace týkající se medií a reklamy, které jsme na naší škole nenabyli, anebo naopak už pozbyli,  a mohla některým potencionálním zájemcům do budoucna pomoci s výběrem vysoké školy, v tomto případě vyšší školy odborné.

Tereza Mrázková

Žádné komentáře:

Okomentovat