čtvrtek 30. ledna 2014

A zase ta zima...


A je to tady, letos nás navštívila zima až někdy koncem ledna. Dá se říct, že až od začátku tohoto týdne je ta pravá zima. Napadl nám v Praze už i letošní první sníh, který se ale okamžitě začal měnit v ledovku, po které se akorát všichni snažíme doklouzat domů nebo třeba do školy. Na jiných místech se zase sníh změnil v cosi černého a odporného.

S prvním sněhem přišly i první zprávy o něm. Nejenže každý “chudák“, co vlastní účet na sociální síti, byl okamžitě informován  o každé vločce, která se snesla na pražský chodník. Ale i starší generace byly informovány, jako by o sněhu předtím nikdy neslyšely. V televizních novinách tyto zprávy zabírají většinu času. A vlastně nám jen sdělují, že je zima, jako by to nikdo z nás na svém obličeji necítil, že země je namrzlá a sníh je studený a mokrý. Výborně.

Všichni si také pamatujeme na minulý rok, kdy jedna z reportérek televize Nova dala v odpoledních hodinách ven vodu v konvici a o tři hodiny později ve večerním zpravodajství  nám ukázala s ohromným nadšením a překvapením, že v -10 stupních se voda mění v led. Jak překvapivé, nikdo to jistě nevěděl a nečekal.  Ještě že jsme o všem a všemi tak dobře informováni.

                                                                                                                      Ehrenbergerová 3.B

Žádné komentáře:

Okomentovat