čtvrtek 3. října 2013

Spisovatelka Petra Soukupová na „Resslovce“


Již týden jsme byli celí nesví z očekávaného setkání s Petrou Soukupovou. Měli jsme připravené otázky, které známé současné spisovatelce položíme, ale i pohoštění. Sešli jsme se (žáci Mediální a jazykové kultury) se studenty předmětu “Literatura netradičně“ a napjatě čekali na Petru Soukupovou. Napětí se ještě zvýšilo, když pět minut po zvonění stále nepřicházela. Najednou se otevřely dveře a Petra vstoupila, k velkému překvapení nás všech i se svou fenkou boxera Pulou. Snad právě díky přítomnosti Puly byla atmosféra v místnosti mnohem uvolněnější.

Po krátkém úvodu pana profesora Macury přišel čas na otázky. Zprvu jsme byli všichni trochu stydliví a nikdo se nechtěl ptát jako první. Nakonec jsme se však uvolnili a ptali jsme se na její život a kariéru. I přesto, že Petra působila na začátku velmi nervózně a uzavřeně, se nakonec přece jen trochu uvolnila a rozpovídala. Po pětiminutové přestávce, kdy jsme si mohli dát lehké občerstvení, jsme pokračovali s otázkami.

Dozvěděli jsme se spoustu informací o  životě Petry Soukupové, kde se jí nejlépe píše, jak to vypadá s její televizní tvorbou, a další zajímavé informace o tom, jak se stát spisovatelkou a co všechno spisovatelská dráha obnáší. Nakonec jsme Petře předali květinu a rozloučili jsme se s ní. Pro nás všechny to byla obrovská zkušenost.



  






Žádné komentáře:

Okomentovat