čtvrtek 10. října 2013


Diana! Propadák, nebo úspěch ?


Nový snímek Diana, jenž se soustřeďuje na poslední dva roky života britské princezny, která zemřela při dopravní nehodě v Paříži před 16 lety, kritici jen pár hodin po premiéře naprosto rozcupovali. Hlavní roli v kontroverzním snímku hraje australská herečka britského původu Naomi Wattsová.
Snímek vychází z knihy Kate Snellové z roku 2001 Diana: Her Last Love, která líčí známost Diany s londýnským kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem. Podle ní Dianina aféra s Dodim Al-Fayedem, která v létě 1997 skončila smrtí obou milenců při nehodě v Paříži, měla v Khanovi jen vyvolat žárlivost.
 

Naomi Wattsová v hlavní roli… dobrá, nebo špatná volba?

Britský list The Times ocenil Wattsovou, že "předvedla to nejlepší, co mohla v rámci hrozně trapného scénáře", nicméně film je i tak "otřesný a vlezlý".

"Chudák princezna Diana," napsal kritik

Naomi Wattsová přišla na londýnskou premiéru společně s britsko-indickým hercem Naveenem Andrewsem, který hraje na plátně jejího milence. V rozhovorech s novináři připustila, že šla do rizika, když souhlasila s rolí princezny Diany.
Někteří kritici se zmiňují také o tom, že Wattsová se Dianě ani moc nepodobá – a na natáčení musela mít umělý nos. V obsazení filmu je ale jedinou známou hvězdou. Andrews se zatím nejvíc zapsal rolí v televizním seriálu Ztraceni, i když si před 17 lety zahrál také ve filmu Anglický pacient. V České republice je film Diana uveden  od 19. září.

Hodnocení

Ačkoli se tento film neuchytil ani ve světě a všichni ho označují za propadák, najdou se i jedinci, kterým se tento film líbí, sám režisér si nechce připustit, že je to spíše propadák. Sice tvrdí, že se film uchytil skvěle, ale opak je pravdou.

Kristýna Tesařová


 

Žádné komentáře:

Okomentovat