čtvrtek 19. září 2013

,, Mám právo sedět?"

Tento článek píši na základě objevení videa, které bylo vloženo na internet. Jedná se o amatérsky natočené záběry problému, jenž vyvolala starší osoba v metru, jelikož si vedle sebe na sedadlo,, dovolila" odložit kufr. Když následně přistoupila žena v podnapilém a agresivním stavu využila situace a začala si stěžovat , že má právo si sednout. Toto hlasité projevování rozhořčenosti obtěžovalo spolucestující a začali to řešit. Všichni jistě známe nápisy v dopravních prostředcích typu ,, prosím, neodkládejte svá zavazadla na sedadla" ovšem bylo všechno toto pozdvižení zapotřebí? Bylo nutno používat vulgárních slov? Nestačilo by snad chvíli počkat než dá paní kufr ze sedadla?...
Touto kauzou  se v posledních dnech zabývá mnoho občanů. Nikdo ale netušil, že tyto záběry mohou vést až k trestnému stíhání.
Všichni jenž vědi o čem tu právě teď hovořím chápou zachování určitých spolucestujících v danou chvíli, ale učinili tak správně v ohledu se zákony? Ne. Zákon jasně hovoří o okamžitém přivolání policie ke vzniklému problému. Tudíž spolucestující, kteří se zapojili jak slovně nebo určitým nepříslušným chováním neměli na to sebemenší právo a tím porušili zákon.
Některým z nás to přijde až nelogické, protože z mého pohledu by se tak zachoval skoro každý, aniž by nás napadlo co z toho může vzniknout za potíže a vést až k ,,oplétačkám" s policií.
Tímto článkem bych i chtěla docílit určitého poučení pro nás ostatní. Jestliže se někdy ocitnete v podobné situaci volejte ,,muže zákona" a vyčkejte na řešení situaci v jejich podání.
 
 
 
Jana Šmejkalová 

Žádné komentáře:

Okomentovat