čtvrtek 18. dubna 2013

Jarní úklid


Jaro se blíží, ptáci si po ránu můžou zobáčky strhat, sníh slézá z mezí, pupence se nalévají a hospodyňky se radují, že se blíží jarní úklid .Chápu, že když se podíváte z okna nejde tomu uvěřit, ale úklidu se nevyhnete.


10 tipů na velký jarní úklid

1. Používáme hadříky s tzv. 3D povrchem – setřou až o 40 procent více nečistot než klasické, jsou maximálně savé, lze je prát v pračce. Patentovaná technologie tzv. čisticích kapes dokáže absorbovat i mastnou špínu.

2. Na prach i hladké suché povrchy včetně vodovodních baterií se hodí 3D mikroaktivní hadřík, vlhký zlikviduje i zaschlou špínu.

3. Pamatujme, že v kuchyni je více bakterií než v koupelně nebo na WC. S oblibou se drží v houbách a hadrech na nádobí. Pravidelně je pereme nebo měníme. Můžeme je „vydezinfikovat“ také v pračce.

4. Řadu chemických přípravků na čištění dokáže nahradit ocet.

5. Při práci s čistidly používáme rukavice, pokud možno takové, které jsou vhodné pro naši pokožku.

6. Méně bytového textilu a koberců v bytě znamená i méně prachu, roztočů a nutnosti vysávání. Jestli máte doma koberce, tak zaklekněte a například suchým práškem na praní ho posypte a po cca 30 minutách vysajte.

7. Práci usnadňují kvalitní teleskopické stěrky a smetáky. Usnadní vám práci hlavně při vytírání například po televizí nebo postelí.

8. Při úklidu nepoužíváme vratké židle a stoličky, ale schůdky s protikluznými pásky. Nebo si vezměte nějakého pomocníka aby vás přidržoval. Zdraví je nejdůležitější!

9. Pocitu čistoty a svěžesti napomohou vůně – zejména citron.

A nakonec to nejdůležitější na závěr:

10. Nebereme žádný úklid příliš vážně! Nejdůležitější je rodinná pohoda.

Přeji pevné nervy s uklízením.
 
Nikola Lišková
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat