středa 20. března 2013

Zvláštní jména



Často se slavné celebrity rozhodnou dát svým potomkům odlišná a výjimečná jména. Určitě jsou některá zajímavá jako např. Brooklyn, ale některá zní opravdu velmi výstředně jako např. Poppy Honey Rosie (Maková medová Růženka).

Nejdivnější jména mají určitě děti britského šéfkuchaře Jamia Olivera a jeho ženy Jools. Kdy dali svým holčičkám jména Daisy Boo Pamela (Sedmikráska Bubu Pamela), Poppy Honey Rosie (Maková medová Růženka) a Petal Blossom Rainbow (Okvětní lístek Duha) a svému synovi Buddy Bear Maurice (Kámoš Méďa Maurice).  

Dále Gwyneth Paltrow svoji dcerku pojmenovala Apple (Jablko). Pro toto jméno měla i zajímavé vysvětlení „Mám jablka spojená s hezkými věcmi, jsou sladká a zdravá, je to biblický symbol. Znělo to moc krásně. A čistě.“    

 Angelina Jolie a Brad Pitt svým dětem také vybrali zvláštní jména: Maddox Chivan, Zahara Marley, Pax Tien, Knox Leon, Vivienne Marcheline a Shiloh Nouvel.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
Nejexotičtější jsou jména dětí Gwen Stefani. Se zpěvákem Gavinem Rossdalem pojmenovali své syny Kingston James a Zuma Nesta Rock. Kingston je hlavní město Jamajky a Zuma je pláž v Malibu.

Nejpoetičtější jsou Nicole Richie a její manžel, zpěvák Joel Madden. Jména jejich dětí: Harlow Winter Kate (Harlow Zimní Káťa) a Sparrow James Midnight (Vrabec James Půlnoční).

Manželé Beckhamovi svým potomkům také vybrali méně častá jména. Synové Brooklyn, Romeo a Cruz ani jejich malá dceruška Harper Seven.

Neobvyklá najdeme i u českých celebrit. Jako např. Bruno Fidelius (syn Aňy  Geislerové a režiséra Zdeňka Janáčka) nebo Kordula (dcera Veroniky Žilkové a Martina Stropnického), dcery Karla a Ivany Gottových se zase jmenují Nelly Sofie a Charlotte Ella.
Monika Vinšová

Žádné komentáře:

Okomentovat