čtvrtek 6. prosince 2012

Sinister - recenze

Snímek Sinister řežiséra Scotta Derricksona je na téma hororové scény, kdy světovému filmu vládla japonská vlna se svými americkými předělávkami.

Sinister je filmem, kde efekt a styl tvůrci vložili především do strachu, lekacích scén a velmi dobré atmosféry. Samotný příběh není moc originální. Filmaři do hlavní role obsadili vynikajícího herce Ethana Hawka. Spisovatel detektivních knížek Ellison Oswalt na půdě svého domu objeví staré filmové pásy, na nichž jsou zaznamenány vraždy, které se v jeho domě kdysi staly.

Po nějaké době vstoupí samotný pachatel s nadpřirozenými schopnostmi, který začne ohrožovat nejen autora detektivek, ale také jeho rodinu. Začne klasická hra světel, tmy a hudby, která v podstatě tvoří hlavní hororovou náladu. Režisér dokázal obyčejným příběhem vyvolat skutečný divákův strach. Okamžik leknutí nechává v každém dozrát, s ničím nespěchá a kolem každého dlouho buduje nepříjemnou atmosféru strachu, kterou nechá vygradovat. Filmu pomáhá výborný střih, gradaci pak drží výborná hudba. Sinister je v podstatě klasický hororový průměr. Máte pocit, že v tu chvíli u tohoto filmu nechcete být, nechcete se bát, ale sedíte přikováni v křeslech a nedokážete vstát.

Pro filmového diváka, který nemá rád horory, je dle mého názoru tento film nevhodný. Kdo se však rád podívá na hororový film, by měl rychle vyrazit do kina. Bezesporu jde o nejlepší horor končícího roku.
Mrázková Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat