čtvrtek 4. října 2012

Poslední cesta do Paříže


Katedrála Notre Damme

Vše začalo pouhým jedním krokem- nástupem do autobusu na Pankráci. Profesorka Kostohryzová, aktivní jako vždy, rodiče šťastní za týden bez nás, my natěšení do Francie a namačkaní v autobusu na dalších 13 hodin. Ubytováni jsme byli na zahradě u sokolovny, která sídlila v malém městečku na úplném okraji Paříže. Takže 5hvězdičkový komfort „a-lá spacák“, čínské polévky, instantní těstoviny a fronta na sprchy. Ale měli jsme s sebou paní profesorku, tudíž to byl nezapomenutelný týden. Měla pro nás připravený velice bohatý program, do minuty vše načasované a už první den, když jsme přijeli, nás čekala poznávací procházka po Paříži.

Obrácená pyramida v Louvru
Ani v dalších dnech jsme neotáleli a navštívili snad všechna muzea, výstavy, parky, hrobky a významné budovy v Paříži. Ovšem nezajímavější z toho všeho bylo jedno z největších muzeí - Louvre, ve kterém jsme strávili skoro polovinu dne.

Noční Eiffelovka
Dále pak na nás čekala nepřehlédnutelná dominanta Paříže, a to Eiffelova věž vysoká 324 metrů. Z vrcholku věže je nádherný výhled na celou Paříž a okolí. Opravdu stojí za to vyšlapat těch několik set schodů až do 2. patra, z kterého se přestupuje do výtahu směr 3. patro. Člověk má poté lepší pocit z toho, když stojí na vrcholku a rozhlíží se po okolí.

Fontána ve Versailles
Jako poslední jsme navštívili zahrady a zámek Versailles. Ovšem ani s uchvátaným tempem paní profesorky Kostohryzové jsme nestihli projít všechny fontány v zahradě. Avšak na příjemné, unavené a zničené ukončení našeho výletu to stačilo.
     

 

 Lenka Kubíková 3.E, Lucie Špínová 3.F
Podrav z Francie od Atlantiku =)

chrám Montmarte




Hrobka Napoleona

Pohled na Louvre z Eiffelovky


Bacchus Fountain

Neptunova fontána (největší)
fontána: The Encelade Grove
Louvre


Spojení pyramid


Mona Lisa


Střevíce z hrnců a pokliček
Eiffelova věž

Útes u Atlantiku

Muž procházející zdí a "´Kosťa"




Žádné komentáře:

Okomentovat