pondělí 22. října 2012

Oslava 140. výročí založení naší školy


Jak většina z vás ví, ve čtvrtek 4. 10 2012 se v Žofínském paláci konal slavnostní večer u příležitosti 140. výročí založení naší školy. Vedení připravilo bohatý program, ve kterém se objevili nejen současní žáci, ale i bývalí absolventi akademie. Už od prvního okamžiku, kdy jsme vešly do paláce, na nás dýchala slavnostní atmosféra, kterou doprovázelo dobré jídlo a víno. S přibývajícím časem se večer pomalu rozjížděl a my jsme v jeho průběhu udělaly malý průzkum, ze kterého vyplynulo, že nejočekávanějším bodem večera je nečekaně pěvecké vystoupení Václava Neckáře a Anety Langerové.
 
Během pěveckých či hudebních představení, ve kterých působili studenti školy, jsme se vůbec nemuseli bát , že parket zůstane prázdný. Někteří  odvážlivci z řad studentů i profesorů předvedli svůj taneční um. Profesoři, kteří odhodili svůj stud, nám na parketě ukázali, že bravurně ovládají nejen předměty, které vyučují, ale že jim ani ladné taneční kreace nedělají žádný problém.

Okolo deváté hodiny přišlo na řadu očekávané vystoupení Anety Langerové, která zazpívala své největší hity. Poté nastal čas rozhýbat svá těla v rytmu retro písní. Na parketě vládla maximálně uvolněná atmosféra, jen asi většinu z přítomných hostů trápila představa ranního vstávání do školy a práce.

Nálada, která zde panovala , byla jako stvořená pro vystoupení Václava Neckáře, který si velmi libuje v příjemné atmosféře, kterou publikum dokáže vytvořit. Pro mnohé z nás je pan Neckář velkou inspirací. Těžce onemocněl, ale zpěv miloval natolik, že se nevzdal a dnes zase zpívá.

Půlnoc se neúprosně blíží a tento večer se pomalu chýlí ke konci. Všichni se začínají loučit se svými přáteli a odcházejí do chladné noční Prahy.


Tereza Strouhalová
Kateřina Vošická

Žádné komentáře:

Okomentovat