čtvrtek 18. října 2012

LEVÁ RUKA BOŽÍ


Nedávno jsem četla zajímavou knížku. Její děj vyprávěl o životě mladého Cala, který je jako dítě přiveden do svatyně, kde se cvičí budoucí vojáci. Nepředstavujte si obyčejné cvičiště. Svatyně je úzce spjata s Bohem a provázána tisíci zákony, které musí každý z učňů umět. Není zde lehké žít, protože při sebemenším porušení pravidel můžete viset či být upáleni na hranici.

Je možné, že vás kniha zpočátku svou brutalitou odradí. Nebojte se však, brutalita a násilnost se časem zmírní.

Cale je příběhem doprovázen svými přáteli Kleistem a Váhavým Henrym. Právě oni napomůžou k tomu, že Cale opustí svatyni. Dobrodružství začíná, když naleznou tajemné dveře, za kterými je schována druhá část svatyně, o níž neměli ani potuchy. V této části se nalézají prostory, kde žijí dívky. Posléze Cale najde dvě z nich na stole jednoho z vykupitelů (ti, co učí učně). A uvidí, jak se dívky chystá pitvat zaživa. Bohužel se mu podaří zachránit jen jednu z nich.

Uteče s ní a jeho přáteli za hranice svatyně. Objeví nový svět, kde všechno, co měl zakázáno, je nyní povoleno. Zamiluje se zde do krásné dívky, která je jednou z nejhezčích děvčat z celého světa.

Problémy se ale začnou stupňovat a navíc Cala začne hledat hlavní vykupitel, který si neoddechne do doby, než ho nalezne.

A jak to s Calem skončí? Zamiluje se do něj děvče také? A nalezne ho vykupitel?

Nahlédněte do knihy a zjistěte, jak to s Calem nakonec dopadlo. J



Pokračování:



Pokud vás příběh nadchne, můžete se těšit i na poslední třetí díl, který již brzy vyjde.

Vendula Hošková, 3.F

Žádné komentáře:

Okomentovat