čtvrtek 4. října 2012

Fiat TRIPLE X


V pondělí 1.10.2012 se na pražském plochodrážním stadionu AK Markéta odehrála výjimečná show Fiat TRIPLE X.

 Už z dálky jste mohli slyšet hlasitý zvuk motorek. Při příchodu na místo jste uviděli obrovské rampy a velké pódium. První částí programu bylo skákání po těchto rampách na motorkách. Tito úžasní jezdci začali skákat prvně normálními skoky, ale potom přišla řada i na různé otočky a nebezpečné kousky. Byla to opravdu úžasná podívaná. Po motorkách přišla na řadu ohnivá show, při které přijížděly různé modely motorek Harley Davidson.
 
Hned po přehlídce následoval velký kaskadérský skok automobilu Fiat Punto, který provedl Marek Rejman a Zdeněk Fusek, se speciálně postaveným dopadem pro FMX. Tento skok byl ale velice nebezpečný. Úkolem bylo vyskočit na 20ti metrovou věž , což znamenalo rozjezd na odrazové rampě rychlostí přes 100km/h. V případě, že by minuli dopadovou plochu, čekal by je pád do 20ti metrové propasti. Všichni se začali připravovat na velký skok, když v tom začalo pršet a podmínky pro skok se ještě ztížily. Nakonec  se ale jezdci odhodlali a vyrazili. Najeli na rampu, auto vyskočilo do vzduchu a vše vypadalo, že proběhne v pořádku. Diváci zírali s otevřenou pusou a zatajeným dechem. Auto nenajelo na celou rampu, ale pouze na okraj. Začalo pomalu sjíždět do 20ti metrové propasti. Nikdo z přihlížejících se ani nepohnul. Řidiči nestačili nic udělat a auto se začalo řítit dolů. Najednou zmizelo do propasti. Začali se zde sjíždět hasiči a záchranáři. Nakonec ale díky bezpečnostním prvkům vše dobře dopadlo. Všichni si oddechli.

Součástí této exhibice byl koncert populární rockové skupiny „Kabát“. Kapela si pro své fanoušky připravila nezapomenutelný zážitek ve formě světelných a pyrotechnických efektů. Celý koncert trval přibližně 80 minut.
 
 
Tereza Benešová

Žádné komentáře:

Okomentovat