středa 26. září 2012

PSY - Gangnam Style



                Většina z vás už jistě zaregistrovala, že se na internetu objevila nová senzace jménem gangnam style.  Jedná se o bláznivého obtloustlého Korejce, který do rytmu populární hudby tančí svůj zvláštní tanec, který má vypadat jako jízda na koni.

                Tento klip vyvolal rozporuplné reakce, ale většinou jsou z něj lidé nadšení. Tomu nasvědčuje i fakt, že na serveru youtube.com tento klip zhlédlo již bezmála 280 milionů lidí, čímž se tento videoklip stal nejsledovanějším korejským klipem populární hudby v historii.

                I když je gangnam style zhruba dva měsíce starý, začala se na internetu objevovat spousta parodií a hlavně napodobování tohoto klipu, čímž se stal ještě více oblíbený. Nejznámější parodií je asi Gandalf style.

                Nebýt ale tohoto singlu, byl by hudebník PSY známý pořád spíše pro korejské fanoušky. Gangnam style totiž pochází již z jeho šestého alba, na které Korejci čekali více jak dva roky.

Díky jeho současné popularitě se ale i na naší škole objevil nápad se tento tanec naučit.  Na to, jestli se nám to opravdu povede, si budete muset počkat až do příštího roku. Do té doby by se každý, kdo toto bláznivé video ještě neviděl, měl na gangnam style alespoň jednou podívat.

Marek Pojezný

Žádné komentáře:

Okomentovat